IBID Gallery

White box gallery meets distinctive LA warehouse

For a London gallerist’s inaugural LA outpost, wHY created a museum-quality art space within an existing brick and timber warehouse building, all while respecting the structure’s integrity and history. Throughout, design interventions celebrate the warehouse’s idiosyncrasies without taking away from the art-viewing experience. Walls are offset from existing structural features, framing the building and the art, while skylights flood the space with natural light. The result is an approachable, laid-back atmosphere where old-master pieces can be displayed alongside emerging talent; where architectural detail is at once present and self-effacing.

  • Workshops
    Buildings
  • Location
    Los Angeles, CA, US
  • Area
    13,000 sq ft
  • Budget
    Confidential
  • Role
    Gallery Designer, Architect
  • Status
    Completed, 2016

Related Works