PHK
The Phuket Residence

How do you open a house up to the views of the sea, but maintain a sense of refuge and intimacy? WHY’s responded to the brief by creating a house defined by nested concrete frames, activated by strategically sited rotating partitions which allow for free-flowing space throughout the building. The house is inspired by the work of the Japanese modernists, with elements of Thai playfulness, complexity, and contradiction.

Key info
Design Architect
Executed by WHY Architecture Workshop Inc.
Location
Phuket, Thailand
Year
  • Completed 2017
Size
  • 8,000 sq. ft.
Role
Design and Executive Architect
Details

"The design is essentially a matter of stacking the boxes between the center and voids. The intent was to create something timeless and wonderful to live in, with views to the surroundings."

Kulapat Yantrasast
Collaborators
Local Architect
  • ROOF
Related projects